Delikatny, słodki smak brzoskwiń nada surówce obiadowej z czerwonej kapusty wyrazistości. Doskonale pasuje do kurczaka, schabu, karczku ale nie tylko.
Na początek szatkujemy kapustę i obgotowujemy ją 5 minut w wodzie z kwaskiem cytrynowym.
Brzoskwinie myjemy, wyjmujemy pestki, obieramy ze skórki i kroimy w paseczki.
A teraz coś ciekawego orzechy włoskie, które należy sparzyć, obrać ze skóry i posiekać.
Wszystkie składnki przekładamy do miseczki mieszamy z dodatkiem soli, pieprzy, cukru (ilość przypraw zależy od naszego gustu).
Na sam koniec zalewamy surówkę olejem.
Przepis na słodką surówkę z czerwonej kapusty z brzoskwinią:
Na początek szatkujemy kapustę i obgotowujemy ją 5 minut w wodzie z kwaskiem cytrynowym.
Brzoskwinie myjemy, wyjmujemy pestki, obieramy ze skórki i kroimy w paseczki.
A teraz coś ciekawego orzechy włoskie, które należy sparzyć, obrać ze skóry i posiekać.
Wszystkie składnki przekładamy do miseczki mieszamy z dodatkiem soli, pieprzy, cukru (ilość przypraw zależy od naszego gustu).
Na sam koniec zalewamy surówkę olejem.
Przepis na słodką surówkę z czerwonej kapusty z brzoskwinią:
- 400 g kapusty czerwonej
- 200 g brzoskwiń
- 50 g orzechów włoskich
- łyżka oleju
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, sok z cytryny
Komentarze
Prześlij komentarz