Doskonała surówka do obiadu ze szczypiorkiem po hiszpańsku udoskonali Twoje danie główne.
Zielenię, którą potrzebujemy do wykonania czyli koperek i szczypiorek siekamy drobno. Dwa dojrzałe pomidory wkładamy do garnuszka i polewamy wrzącą wodą, co ułatwi późniejsze obranie ze skóry.
Papryczkę konserwową kroimy w paseczki.
Wszystkie skłądniki mieszamy z dodatkiem oleju.
Na koniec doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę do obiadu ze szczypiorkiem po hiszpańsku:
Zielenię, którą potrzebujemy do wykonania czyli koperek i szczypiorek siekamy drobno. Dwa dojrzałe pomidory wkładamy do garnuszka i polewamy wrzącą wodą, co ułatwi późniejsze obranie ze skóry.
Papryczkę konserwową kroimy w paseczki.
Wszystkie skłądniki mieszamy z dodatkiem oleju.
Na koniec doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę do obiadu ze szczypiorkiem po hiszpańsku:
- 200 g szczypiorku
- 2 pomidory
- 2 ogórki zielone
- kawałek papryki konserwowej
- koperek
- 2 łyżki oleju
- przyprawy: sól i pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz