Jeśli lubisz kapustę czerwoną z pewością ta surówka do obiadu przypadnie Ci do gustu.
Ciekawe połączenie składników powoduje, że jest tak smaczna.
Na początek szatkujemy kapustę i przekładamy ją do garnka z gotującą się wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Parzymy około 5 minut.
Teraz przyszedł czas na rzodkiewki, obieramy je, myjemy i ścieramy na tartce o średnich oczkach.
Na desce do krojenia szatkujemy szczypiorek.
W małej miseczce mieszamy majonez z musztardą. Takim sosem polewamy skłądniki suróki i doprawiamy do smaku.
Surówka z kapusty czerwonej z rzodkiewką i szczypiorkiem:
Ciekawe połączenie składników powoduje, że jest tak smaczna.
Na początek szatkujemy kapustę i przekładamy ją do garnka z gotującą się wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Parzymy około 5 minut.
Teraz przyszedł czas na rzodkiewki, obieramy je, myjemy i ścieramy na tartce o średnich oczkach.
Na desce do krojenia szatkujemy szczypiorek.
W małej miseczce mieszamy majonez z musztardą. Takim sosem polewamy skłądniki suróki i doprawiamy do smaku.
Surówka z kapusty czerwonej z rzodkiewką i szczypiorkiem:
- 400 g kapusty czerwonej
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- 3 łyżki majonezu
- musztarda do smaku
- przyprawy: sól, cukier, sok z cytryny
Komentarze
Prześlij komentarz