Kapusta włoska to doskonały pomysł na zrobienie smacznej i zdrowej surówki do obiadu dla rodziny, szkoda, że dopiero nie dawno odkryłam jej zalety. Polecam surówkę do obiadu z kapusty włoskiej z pomidorem, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym. Aby wszystko się udało musimy najpierw zająć się kapustą. Szatkujemy ją i wkładamy do garnka z wrzącą wodą.
Gdybyśmy nie obgotowali kapusty była by twarda i cierpka w smaku, a tak to samo masełko. Ja zwykle gotuję na małym ogniu około 10 minut (czasem mniej, wszystko zależy od kapusty).
Kolejnym krokiem jest sparzenie pomidorów i obranie ich ze skórki. Tak przygotowane kroimy w kosteczkę.
Pachnący szczypiorek (uwielbiam)siekamy ostrym nożem.
Wszystkie składniki wkładamy do miseczki zalewamy olejem, posypujemy przyprawiamy i mieszamy.
Tak przygotowana surówka nadaje się bezpośrednio do obiadu.
Smacznego.
Przepis na surówkę z kapusty włoskiej z pomidorem, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym:
Gdybyśmy nie obgotowali kapusty była by twarda i cierpka w smaku, a tak to samo masełko. Ja zwykle gotuję na małym ogniu około 10 minut (czasem mniej, wszystko zależy od kapusty).
Kolejnym krokiem jest sparzenie pomidorów i obranie ich ze skórki. Tak przygotowane kroimy w kosteczkę.
Pachnący szczypiorek (uwielbiam)siekamy ostrym nożem.
Wszystkie składniki wkładamy do miseczki zalewamy olejem, posypujemy przyprawiamy i mieszamy.
Tak przygotowana surówka nadaje się bezpośrednio do obiadu.
Smacznego.
Przepis na surówkę z kapusty włoskiej z pomidorem, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym:
- 1/3 kapusty włoskiej
- 2 pomidory
- szczypiorek
- 1- 2 ogórki kiszone
- łyżka oleju
- przyprawy: sól, pieprz, cukier
Komentarze
Prześlij komentarz