Doskonała na jesienne i ziomowe obiadki surówka z kapusty kiszonej i papryki. Dużo witamin i ten smak...
Podstawowym składnikiem naszej surówki na obiad jest kapusta kiszona, z której delikatnie odciskamy sok i kroimy. Następnie wybieramy ładną paprykę, myjemy ją i czyścimy, odcinamy ogonek i wyjmujemy pesteczki z środka. Tak przygotowaną paprykę kroimy w cienkie paseczki. Ady surówka nabrała wyrazu drobno siekamy na desce do krojenia natkę pietruszki i koperek. Kapustę kiszoną i paprykę mieszamy wraz z olejem w miseczce oraz doprawiamy do smaku.
Wierzch surówki posypujemy zieleniną.
Prawda, że łatwo wykonać a jak będzie smakować.
Przepis na surówkę z kapusty kiszonej i papryki:
Podstawowym składnikiem naszej surówki na obiad jest kapusta kiszona, z której delikatnie odciskamy sok i kroimy. Następnie wybieramy ładną paprykę, myjemy ją i czyścimy, odcinamy ogonek i wyjmujemy pesteczki z środka. Tak przygotowaną paprykę kroimy w cienkie paseczki. Ady surówka nabrała wyrazu drobno siekamy na desce do krojenia natkę pietruszki i koperek. Kapustę kiszoną i paprykę mieszamy wraz z olejem w miseczce oraz doprawiamy do smaku.
Wierzch surówki posypujemy zieleniną.
Prawda, że łatwo wykonać a jak będzie smakować.
Przepis na surówkę z kapusty kiszonej i papryki:
- 400 g kapusty kiszonej
- papryka (duża)
- natka pietruszki
- koperek
- łyżka oleju
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, papryka mielona
Komentarze
Prześlij komentarz