Nie ma nic smaczniejszego od surówki z kapusty kiszonej i dyni, która dodaje niepowtarzalnego smaku rybie jak i schabowi.
Do wykonania naszej surówki będziesz potrzebować kapusty kiszonej, którą troszeczkę kroimy na desce. Dynia jako nasza bohaterka numer dwa jest obierana ze skórki i ścierana na tartce o grubych oczach.
Składniki wkładamy do miseczki. Smaku doda również posiekana drobno pietruszka.
Gdy mamy już tak starannie przygotowane składniki to mieszamy je z olejem i doprawiamy do smaku.
W połączeniu z rybą czy schabem nasza surówka dopiero nabiera smaku.
Smacznego i zdrowego obiadu.
Surówka z kapusty kiszonej i dyni:
Do wykonania naszej surówki będziesz potrzebować kapusty kiszonej, którą troszeczkę kroimy na desce. Dynia jako nasza bohaterka numer dwa jest obierana ze skórki i ścierana na tartce o grubych oczach.
Składniki wkładamy do miseczki. Smaku doda również posiekana drobno pietruszka.
Gdy mamy już tak starannie przygotowane składniki to mieszamy je z olejem i doprawiamy do smaku.
W połączeniu z rybą czy schabem nasza surówka dopiero nabiera smaku.
Smacznego i zdrowego obiadu.
Surówka z kapusty kiszonej i dyni:
- 400 g kapusty kiszonej
- 25 dag dyni
- marchew
- natka pietruszki
- łyżka oleju
- przyprawy: sól, pieprz, cukier
Komentarze
Prześlij komentarz