Surówka z pora i pieczarek to coś bardzo smacznego i wyjątkowego, Twoja rodzina będzie za tą surówką przepadać.
Do wykonania tej surówki, będziesz potrzebować ładnego i twardego pora, którego obieramy z brzydkiej pierwszej warstwy, odcinamy ogonki i liście. Liście możemy wykorzystać do zup. Tak przygotowanego pora myjemy pod bieżącą wodą i kroimy bardzo drobno.
Smaku surówce dodadzą pieczarki, które obieramy, myjemy kroimy i dusimy na masełku. Kolejnym krokiem jest sparzenie i obranie ze skóry migdałów.
Wszystkie składniki mieszamy z dodatkiem keczupu. Doprawiamy do smaku według uznania.
Kolorowego obiadu:)
Przepis na surówkę z pora, pieczarek i migdałów:
Do wykonania tej surówki, będziesz potrzebować ładnego i twardego pora, którego obieramy z brzydkiej pierwszej warstwy, odcinamy ogonki i liście. Liście możemy wykorzystać do zup. Tak przygotowanego pora myjemy pod bieżącą wodą i kroimy bardzo drobno.
Smaku surówce dodadzą pieczarki, które obieramy, myjemy kroimy i dusimy na masełku. Kolejnym krokiem jest sparzenie i obranie ze skóry migdałów.
Wszystkie składniki mieszamy z dodatkiem keczupu. Doprawiamy do smaku według uznania.
Kolorowego obiadu:)
Przepis na surówkę z pora, pieczarek i migdałów:
- 2 pory
- 4- 5 łyżek keczupu
- 10 dag pieczarek
- 3dag migdałów
- przyprawy: sól, pieprz, cukier
Komentarze
Prześlij komentarz