Nie ma to jak wspólny niedzielny obiad, pyszne mięsko i wspaniała surówka do obiadu. Wyjątkowości tej surówce dodają śliwki, które wydobywają z niej to co najlepsze.
Do przygotowania przystawki potrzebna będzie kapusta pekińska, którą szatkujemy. Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy w paski.
Kolejnym krokiem jest umycie i obranie dwóch zielonych ogórków i pokrojenie ich w paseczki.
Pęczek rzodkiewek obieramy z korzonków i liści, starannie myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany i doprawiamy dosmaku.
Życzę smacznego.
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej ,śliwek i ogórka:
Do przygotowania przystawki potrzebna będzie kapusta pekińska, którą szatkujemy. Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy w paski.
Kolejnym krokiem jest umycie i obranie dwóch zielonych ogórków i pokrojenie ich w paseczki.
Pęczek rzodkiewek obieramy z korzonków i liści, starannie myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany i doprawiamy dosmaku.
Życzę smacznego.
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej ,śliwek i ogórka:
- mała kapusta pekińska
- 2 ogórki zielone
- 100 g śliwek
- pół szklanki śmietany kremówki lub jogurtu naturalnego (gęstego)
- pęczek rzodkiewek
- przyprawy: sól, cukier, sok z cytryny
Komentarze
Prześlij komentarz