Wyjątkowa surówka do obiadu w słodkiej odsłonie. Winogrona, rodzynki w połączeniu z włoską kapustą, hmm........sam wypróbuj...Doskonale pasuje do kurczaka, żeberek, karczku.
Najważniejszym składnikiem surówki jest włoska kapusta, którą drobno szatkujemy. W tym czasie gotujemy wodę w garnku, do którego wkładamy poszatkowaną kapustę i parzymy około 10 minut (mieszając).
Do miseczki wkładamy oderwane od kiści winogrona i polewamy wrzącą wodą. Po takim "zabiegu" łatwiej będzie zdjąć skórkę. Przekrawamy owoc na pół.
Do szklanki wsypujemy rodzynki i również zalewamy ciepłą wodą po kilku minutach wyjmujemy i osuszamy.
Składniki wyjątkowej surówki wkładamy do miski i polewamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę z włoskiej kapusty z rodzynkami i winogronem:
Najważniejszym składnikiem surówki jest włoska kapusta, którą drobno szatkujemy. W tym czasie gotujemy wodę w garnku, do którego wkładamy poszatkowaną kapustę i parzymy około 10 minut (mieszając).
Do miseczki wkładamy oderwane od kiści winogrona i polewamy wrzącą wodą. Po takim "zabiegu" łatwiej będzie zdjąć skórkę. Przekrawamy owoc na pół.
Do szklanki wsypujemy rodzynki i również zalewamy ciepłą wodą po kilku minutach wyjmujemy i osuszamy.
Składniki wyjątkowej surówki wkładamy do miski i polewamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę z włoskiej kapusty z rodzynkami i winogronem:
- pół główki kapusty włoskiej
- 150 g winogron
- 50 g rodzynek
- pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
- przyprawy: sól, pieprz, cukier
Komentarze
Prześlij komentarz