Któregoś pięknego dnia zobaczyłam leżący już chyba od tygodnia grajpfrut. Co stało się inspiracją do prostej a za razem bardzo zdrowej surówki do obiadu z kapusty pekińskiej z papryką. Swój wynalazek podałam do schabu, mąż nie powiem, bym zaskoczony ale pozytywnie. Jak to stwierdził, powiew świeżości.
Wykonanie jest bardzo proste, najpierw musimy przygotować składniki: kapustę pekińską (połowa), paprykę (ja miałam zieloną ale inne rónież mogą być), pomidor. Nie można zapomnieć o wspomnianym wcześniej soku z grajpfruta. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, po czym drobno szatkujemy. Paprykę i pomidor polewamy wrzącą wodą po obraniu kroimy w kosteczkę. Owoc grejpfruta również należy sparzyć i starannie wycisnąć sok, gdyż miąższ kryje w sobie bombę witamin. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki starannie mieszamy. Na koniec polewamy sokiem z grejpfruta.
Życzę smacznej surówki do obiadu z kapusty pekińskiej ,papryką z sokiem z grejpfruta.
Wykonanie jest bardzo proste, najpierw musimy przygotować składniki: kapustę pekińską (połowa), paprykę (ja miałam zieloną ale inne rónież mogą być), pomidor. Nie można zapomnieć o wspomnianym wcześniej soku z grajpfruta. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, po czym drobno szatkujemy. Paprykę i pomidor polewamy wrzącą wodą po obraniu kroimy w kosteczkę. Owoc grejpfruta również należy sparzyć i starannie wycisnąć sok, gdyż miąższ kryje w sobie bombę witamin. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki starannie mieszamy. Na koniec polewamy sokiem z grejpfruta.
Życzę smacznej surówki do obiadu z kapusty pekińskiej ,papryką z sokiem z grejpfruta.
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej, papryki z sokiem z grejpfrutem:
- połowa kapusty pekińskiej
- pomidor
- papryka
- grejpfrut
Brzmi fajnie:)
OdpowiedzUsuń