Jeśli w sklepie, na ryneczku zobaczysz kalarepkę nie odchodz, kup ją. Smaczne tanie warzywo można smacznie wykorzystać do surówki do obiadu. Naszą bohaterkę obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Następnie wybieramy świeże jabłka, myjemy je, obieramy i również ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Surówka będzie o tyle oryginalna, gdyż zawierać będzie czosnek, który drobno siekamy tak jak i natkę pietruszki.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy oliwą. Doprawiamy do smaku.
Smacznego.
Surówka z kalarepy, jabłka i czosnku:
Surówka będzie o tyle oryginalna, gdyż zawierać będzie czosnek, który drobno siekamy tak jak i natkę pietruszki.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy oliwą. Doprawiamy do smaku.
Smacznego.
- 400 g kalarepki
- 2 jabłka
- natka pietruszki
- ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- przyprawy: sól, cukier, sok z cytryny
Komentarze
Prześlij komentarz