świeża, delikatna surówka do obiadu z białej kapusty, dodatek koperku i zielonych ogóreczków, to hmmm.....
Zaczynamy od poszatkowania kapusty i nasolenia jej. Kolejnym krokiem jest umycie trzech ogórków, obranie ich ze skóry i pokrojenie w kostkę.
A teraz wyjmujemy z szuflady deskę do krojenia, ostry nóż i siekamy natkę pietruszki.
W kubeczku mieszamy ze sobą majonez i keczup. Tak przygotowanym sosem polewamy surówkę i doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę z białej kapusty, koperku, ogórka z majonezem:
Zaczynamy od poszatkowania kapusty i nasolenia jej. Kolejnym krokiem jest umycie trzech ogórków, obranie ich ze skóry i pokrojenie w kostkę.
A teraz wyjmujemy z szuflady deskę do krojenia, ostry nóż i siekamy natkę pietruszki.
W kubeczku mieszamy ze sobą majonez i keczup. Tak przygotowanym sosem polewamy surówkę i doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę z białej kapusty, koperku, ogórka z majonezem:
- 400 g kapusty
- 3 świeże ogórki
- koperek
- majonez
- keczup (do smaku)
- przyprawy: sól, pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz