Restauracyjne wydanie surówki z białej kapusty z kalarepką. Polecam jeśli znudziły Ci się tradycyjne surówki.
Na początku szatkujemy kapustę i solimy po czym pozostawiamy na około 10 minut. Smaczne i zdrowe marchewki wraz z kalarepką obieramy, myjemy pod zimną wodą i ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Następie drobno siekamy koperek.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy keczup i mieszamy starannie. Jeśli czegoś brakuje surówce doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę z białej kapusty z kalarepką:
Na początku szatkujemy kapustę i solimy po czym pozostawiamy na około 10 minut. Smaczne i zdrowe marchewki wraz z kalarepką obieramy, myjemy pod zimną wodą i ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Następie drobno siekamy koperek.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy keczup i mieszamy starannie. Jeśli czegoś brakuje surówce doprawiamy do smaku.
- 400 g białej kapusty
- 2 marchewki
- 2 kalarepki
- koperek
- 2 łyżki keczupu
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, sok z cytryny
- łyżka oleju
Komentarze
Prześlij komentarz