świeżość, orzeźwienie na twoim talerzu, zapewni Ci doskonałe połączenie smaku cykorii z jabłkiem.
Aby surówka nam się udała należy właściwie przygotować cykorię, z której usuwamy uszkodzone liście, wycinamy gorzki miąższ u nasady korzeni i starannie płuczemy. Tak przygotowaną szatkujemy.
Świerze jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Między czasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z keczupem. Składniki mieszamy z sosem i doprawiamy do smaku.
Przepis na surówkę z cykorii z jabłkiem:
Aby surówka nam się udała należy właściwie przygotować cykorię, z której usuwamy uszkodzone liście, wycinamy gorzki miąższ u nasady korzeni i starannie płuczemy. Tak przygotowaną szatkujemy.
Świerze jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Między czasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z keczupem. Składniki mieszamy z sosem i doprawiamy do smaku.
- 300 g cykorii
- 2 jabłka
- pół szklanki majonezu
- natka pietruszki
- przyprawy: sól, cukier
- sok z cytryny
Komentarze
Prześlij komentarz