Delikatny smak surówki z czerwonej kapusty sprawi, że dodatek zielonego ogórka odświeży Twój obiad.
Wystarczy tylko kupić małą główkę czerwonej kapusty,poszatkować ją i włożyć do garnka z wrzącą wodą z dodatkiem szczypty kwasku cytrynowego. Kapustę odcedzić po około 5 minutach.
Kolejnym składnikiem są ogórki, które myjemy i kroimy w paseczki.
Cebulę obieramy i kroimy nożem na desce do krojenia.
Tak samo siekamy natkę pietruszki.
Gotowe składniki wkładamy do miseczki zalewamy olejem i posypujemy przyprawami. Na koniec delikatnie łączymy składniki, mieszając i surówka do obiadu gotowa.
Przepis na surówkę z czerwonej kapusty z ogórkiem zielonym:
Wystarczy tylko kupić małą główkę czerwonej kapusty,poszatkować ją i włożyć do garnka z wrzącą wodą z dodatkiem szczypty kwasku cytrynowego. Kapustę odcedzić po około 5 minutach.
Kolejnym składnikiem są ogórki, które myjemy i kroimy w paseczki.
Cebulę obieramy i kroimy nożem na desce do krojenia.
Tak samo siekamy natkę pietruszki.
Gotowe składniki wkładamy do miseczki zalewamy olejem i posypujemy przyprawami. Na koniec delikatnie łączymy składniki, mieszając i surówka do obiadu gotowa.
Przepis na surówkę z czerwonej kapusty z ogórkiem zielonym:
- mała kapusta czerwona
- 2 świeże ogórki
- koperek
- łyżka oleju
- cebula
- przyprawy: kwasek cytrynowy, sól, cukier, pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz