Nic smaczniejszego i zdrowszego nad surówkę w porów z dodatkiem rzodkiewki i pomidorków - mniammmm.....
Na początek czyścimy pory, odcinamy korzonki i liście, które możemy użyć do zup czy wywarów. Przecinamy je na pół, płuczemy pod bieżącą zimną wodą i kroimy na drobne paseczki.
Kolejnym krokiem jest obranie, umycie rzodkiewek i starcie ich na tartce o grubych oczkach.
Aby obrać pomidory ze skóry, należy naszykować garnuszek, w którym je sparzymy polewając wrzącą wodą. Po obraniu kroimy pomidory w kostkę.
Na desce siekamy natkę pietruszki.
Tak przygotowane składniki doprawiamy do smaku i wymieszaj starannie. Surówkę polewamy śmietaną.
Przepis na surówkę z pora, rzodkiewki i pomidorów:
Na początek czyścimy pory, odcinamy korzonki i liście, które możemy użyć do zup czy wywarów. Przecinamy je na pół, płuczemy pod bieżącą zimną wodą i kroimy na drobne paseczki.
Kolejnym krokiem jest obranie, umycie rzodkiewek i starcie ich na tartce o grubych oczkach.
Aby obrać pomidory ze skóry, należy naszykować garnuszek, w którym je sparzymy polewając wrzącą wodą. Po obraniu kroimy pomidory w kostkę.
Na desce siekamy natkę pietruszki.
Tak przygotowane składniki doprawiamy do smaku i wymieszaj starannie. Surówkę polewamy śmietaną.
Przepis na surówkę z pora, rzodkiewki i pomidorów:
- 2- 3 pory
- 2 jabłka
- klika rzodkiewek
- natka pietruszki
- pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
- przyprawy: sól, cukier
Komentarze
Prześlij komentarz