Wykwintna surówka do obiadu dla całej rodziny, smaczna a zarazem oryginalna.
Podstawowym składnikiem surówki jest kapusta biała, którą szatkujemy i solimy. Odkładamy kapustę na około 15 minut a w tym czasie kroimy paprykę w paseczki, jeśli używamy surowej to myjemy, usuwamy nasiona i szypułkę.
W szklance moczymy rodzynki, po krótkim czasie wyjmujemy je i osuszamy.
Na desce do krojenia drono siekamy natkę pietruszki.
Przekładamy wszystkie składniki do miski gdzie je mieszamy i doprawiamy do smaku. Całość polewamy olejem i jeszcze raz mieszamy.
Smacznego obiadu a może kolacji...? ;)
Przepis na surówkę z białej kapusty z rodzynkami i papryką:
Podstawowym składnikiem surówki jest kapusta biała, którą szatkujemy i solimy. Odkładamy kapustę na około 15 minut a w tym czasie kroimy paprykę w paseczki, jeśli używamy surowej to myjemy, usuwamy nasiona i szypułkę.
W szklance moczymy rodzynki, po krótkim czasie wyjmujemy je i osuszamy.
Na desce do krojenia drono siekamy natkę pietruszki.
Przekładamy wszystkie składniki do miski gdzie je mieszamy i doprawiamy do smaku. Całość polewamy olejem i jeszcze raz mieszamy.
Smacznego obiadu a może kolacji...? ;)
Przepis na surówkę z białej kapusty z rodzynkami i papryką:
- pół główki białej kapusty
- 2 łyżki oliwy
- 1- 2 papryki surowe (konserwowe)
- 40 g rodzynek
- natka pietruszki
- przyprawy: sól, cukier
Komentarze
Prześlij komentarz