Bardzo lubię smak kapusty czerwonej więc gdy już tylko po nią sięgnę kuchnia jest moja. A ja eksperymentuje. Polecam smaczną i zdrową surówkę z kapusty czerwonej i papryki. Aby Twoja surówka była naprawdę apetyczna nie zapomnij po poszatkowaniu kapusty zagotować wodę w garnku z dodatkiem kwasku cytrynowego i obgotowaniu jej.
Dojrzałą paprykę myjemy pod bieżącą wodą i oczyszczamy, po czym kroimy w paseczki. Między czasie gotujemy jajko na twardo.
Warzywne składniki mieszamy ze sobą z dodatkiem przypraw.
Natomiast ze śmietany,musztardy, koncentratu pomidorowego i oleju robimy sos, którym polewamy surówkę. Wierzch posypujemy pokruszonym żółtkiem.
Przepis na surówkę z kapusty czerwonej i papryki:
Dojrzałą paprykę myjemy pod bieżącą wodą i oczyszczamy, po czym kroimy w paseczki. Między czasie gotujemy jajko na twardo.
Warzywne składniki mieszamy ze sobą z dodatkiem przypraw.
Natomiast ze śmietany,musztardy, koncentratu pomidorowego i oleju robimy sos, którym polewamy surówkę. Wierzch posypujemy pokruszonym żółtkiem.
Przepis na surówkę z kapusty czerwonej i papryki:
- mała główka kapusty czerwonej
- 2 papryki zielone
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka oleju
- jajko
- musztarda
- przyprawy: sól, pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz