Zdrowa surówka z marchwi, jabłka i pietruszki

Jedną z moich ulubionych surówek do obiadu jest surówka z marchewką, jabłkiem i pietruszką. Niby prosta ale jak smakuje.



Podstawowym składnikiem jest marchew, którą obieramy i płuczemy pod zimną wodą, po czym ścieramy na tartce o grubych oczkach.

Najlepsze do surówki są soczyste jabłka, które myjemy i obieramy ze skóry. Tak przygotowane ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Wyjątkowego smaku doda posiekana natka pietruszki.

















Wszystkie składniki zalewamy śmietaną i starannie mieszamy. W razie potrzeby i upodobań doprawiamy do smaku.
Smacznego obiadu.

Przepis na surówkę z marchwi, jabłka i pietruszki:
  • 400 g marchewki
  • 3 pietruszki
  • natka pietruszki
  • duże jabłko
  • pół szklanki śmietany
  • przyprawy: sól, cukier






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz